Tvångssterilisering för Transexuella

I Sverige försvann tvångssterilisering för alla människor i mitten på 70-talet. Förutom transexuella. Nu har det beslutats att lagen ska vara kvar. Detta är en skam för Sverige och stora debatter om detta pågår världen runt på grund att beslutet. Vi lever i ett modernt Sverige som ska utstråla yttrandefrihet, valmöjligheter och frihet. Att man ska leva sitt liv på sitt sätt. Men i all denna utstrålning finns en mörk sida. Sverige är inte alls modernt till ens 2% när det gäller vissa saker.

Varför ska transexuella behöva sterilisera sig för att genomgå en könskorrigering? Varför ska inte vi bli behandlad som vilken människa som hellst? Varför ska inte rätten att få skaffa barn vara den samma som för alla andra? Varför ska vi, alla transexuella i Sverige behöva stå i skuggan av saker som ska vara självklara. Jo för landet lagom Sverige visar ingen starkare karaktär än så här.

Den transexuella gruppen i Sverige är stor. Mycket större än vad du som läser detta antagligen ens tror eller vet om. Går du på stan möter du säkert flera stycken. Alla människor ska i vilket fall som hellst, ha rätten att få välja själv, oavsett kropp, könsidentitet, livsstil eller vad det nu gäller.

Jag tycker ni alla ska gå in och skriva på listan om att denna lagen ska bort! I mitt fall så känner jag mig inte speciellt rörd av de att jag inte kan skaffa barn, jag vill adoptera om jag någon gång vill ha barn. Men det är inte det som är den stora grejen. Det är det, att detta är skamligt för transexuellas liv i Sverige. Kan ni tänka er att nu flera länder sitter och skrattar åt partiledarna över detta idiotiska val? Detta är ett sätt att trycka ner en stor grupp människor. Ska det verkligen vara så i vårat land. Det här med att unga inte får ut mediciner innan 18 tar jag tag i en annan dag.

HÄR GÅR NI IN OCH SKRIVER PÅ! Tänk på, ingen kan göra allt. Men alla kan göra något. Din påskrivning räknas.

Fullskärmsinfångning 2012-01-18 211409.bmp


17 kommentarer på inlägget “Tvångssterilisering för Transexuella”

 • Anonymous

  Lagen kan ju inte finnas utan någon anledning? Självklart, det är jätte synd om de transsexuella som vi skaffa barn MEN du har ju självsagt att din lever skadas pga. nåt av de du tar för att förhindra att dina manliga drag ska utvecklas? De är inte så att de kan skada barnet och därför det är olagligt? Nu har jag ingen aning men se det som en fundering, VARFÖR är det olagligt? De kan ju knappast förbjuda saker utan någon som helst anledning, eller?

  2012-01-18 kl 22:45
 • Rebecca

  Anonym, eftersom du är så intresserad om VARFÖR, så kan jag tala om det för dig. Steriliseringskravet i förarbetet till lagen som infördes 1972 motiverades med att man ville inte “ställa till oreda i släktleden”, slutsatsen man kan dra från det  är alltstå  att man ansåg att staten skulle  ha rätt att  lägga sig i hur privatpersoners familjebildning borde se ut, det hade alltså ingenting att göra med några medicinska skäl alls.
  För övrigt, att avstå från att skaffa barn pga av medicinska skäl, t ex ärftliga skjukdomar (det finns en rad sådana där det isf skulle kunna anses mycket mer motiverat än att någon råkar vara transsexuell) är och bör alltid vara ett beslut som fattas av individen själv, förhoppningsvis upplyst av den medicinska expertis som för tillfället  finns att tillgå. Allt annat är ett brott mot mänskliga rättigheter.

  2012-01-19 kl 03:55
 • giggi

  Ville bara säga att du är så grymt cool!
   
  Två enkla knep för en underbar hy!
  Du hittar dom här —> http://giggis.devote.se/blogs/16038199/repair.htm#WriteComment

  2012-01-19 kl 08:40
 • Virvelvindsflickan’

  You go, giiirl!
  Har redan skrivit under.

  2012-01-19 kl 11:13
 • Emma

  På ett sätt är det oerhört hemskt att denna lagen finns, men på andra sätt kan jag faktiskt förstå den, även om den låter hård. Väljer du som man eller kvinna att byta kön då genomgår du ju hela bytet, både fysiskt och mentalt. Väljer du som kvinna att bli en man är du faktiskt ingen kvinna längre, blir så himla fel när personen då väljer att skaffa barn på naturligt sätt då personen faktiskt valt. Tycker som dig det är ett finare alternativ att adoptera då.

  2012-01-19 kl 14:25
 • danneman

  Jag kollade på ett program om tansexuella och jag har fått en annan synvinkel på det och det är positivt!

  2012-01-19 kl 16:38
 • Frida

  Jag tycker inte man ska ha olika lagar för olika människor. Varför ska transexuella har mindre rättigheter att skaffa barn är hetrosexuella? det låter bara sjukt?! Alla människor är lika mycket värda och jag är övertygad om att en transexuell kan vara mycket bättre förälder till ett barn än många hetrosexuella där ute är! =)

  2012-01-19 kl 17:22
 • Jonas

  Alltså när fan tar det slut då ?

  varför gör vi inte allting lagligt ?? så pedofiler kan antasta dina barn och du känner endå att det är bra för vi har ju ett modernt sverige då i ditt tycke ?

  Vem är du att säga att det ska vara okej att en transa ska vara förälder till nån ?
  Är det i ditt huvud modernt med en transa som har barn ?

  Hur tror du barnet kommer att ha det i skolan ?  eller när den växer upp ?

  OM en person valt att vara transa så är det inget fel med det, men förstår då VERKLIGEN inte varför den människan vill utsätta ett barn genom det då.
   
   

  2012-01-19 kl 21:54
 • Alexander

  Jag är som ftm självklart väldigt insatt i denna frågan. Jag har skrivit under flera gånger under olika emailadresser bara för att få igenom skiten. Visst, folk kanske inte vill att en ex FtM ska bli gravid eller vad de nu är oroade över. Men man ska väl för -fan- få frysa ner ägg och spermier eller? För framtiden. Det betyder ju inte nödvändigtvis att man själv bär barnet eller så, utan bara att ens egna, naturliga gener förs vidare. Herregud Sverige, skärp er för fan. 
  Och nu kände jag att jag svor väldigt mycket i den här kommentaren, förlåt för det. Jag blir bara så arg och besviken på landet mellanmjölk. AGERA. Gosh…
  Stay strong Vicky!

  2012-01-19 kl 22:33
 • Emelie

  Done!

  2012-01-20 kl 00:35
 • LISA

  JAG FÖRSTÅR INTE RIKTIGT! OM MAN OPERERAR SIG TILL ETT ANNAT KÖN, TILL EXEMPEL OM DU FÅR ETT UNDERLIV HADE DU ÄNDÅ KUNNAT TA UT SPERMIE OCH BEFRUKTA ? DU FÅR VÄL INTE EN HEL LIVMODER ELLER???? KAN DU INTE FÖRKLARA

  2012-01-20 kl 01:58
 • Matilda Olsson

  Jonas.. 
  Hur barn till transexuella föräldrar blir mottagen av samhället och omgivningen är ju något vi alla har ansvar för, inte bara barnets föräldrar. Vi skapar det klimat vi vill, och kan därför styra att barnet inte ska “utsättas” för något alls. Vi kan inte använda det som en ursäkt. “Vårt samhälle år 2012 har tyvärr inte lärt sig att kunna acceptera det som inte faller utanför ramen för normalt och bör därför inte existera!”
  Tyvärr är det personer som du som skapar problem som egentligen inte finns, genom att särskilja och vägra acceptera. Trycka ner och smutskasta. Men i grund och botten handlar det ju om respekt till andra männsikor. Jag har svårt att förstå hur någon människa kan anse sig ha beslutanderätten över vilka barn som är “godkända” och inte. Om då någon ska få den rätten så bör det vara föräldrarna. Vi behöver därefter inte sympatisera med deras beslut, men vi ska respektera det. 
  Och att dra liknelsen mellan att ta bort lagstiftningen om tvångssterilisering av transsexuella och godkänna pedofili känns bara skrattretande. Om det seriöst är ditt främsta argument och din syn av samhället så kan jag inte annat än beklaga. 
   
   
   
   

  2012-01-20 kl 13:09
 • moa

  Matilda olsson +100, Jonas -100

  2012-01-20 kl 18:35
 • Nikki

  Hej! tycker du har helt rätt tack för inspirationen skrev själv på formuläret nyss!

  2012-01-21 kl 00:48
 • Rebecca

  Matilda <3 dig.

  2012-01-21 kl 08:49
 • Hannah

  Hej! Hittade din blogg av en slump när jag surfade runt lite, och först trodde jag faktiskt att det var ett skämt att du varit kille. Du ser ju verkligen ut som vilken ung tjej som helst! Men krävs det inte jättemycket för att få gå igenom hela proceduren för att bli tjej? Har sett en hel del program som handlat om just transexuella, och dom får gå igenom en massa psykologiska tester osv innan dom får ‘godkännande’ att börja ta hormoner osv. Kan du inte berätta i bloggen om hur det gick till för dig, hela din resa till att bli tjej? Och om du har bilder på dig innan så vore det jätteintressant att se! Varma kramar till dig!

  2012-01-21 kl 19:40
 • Anonymous

  Håller med Lisa, fattar inte!

  2012-02-27 kl 22:34

Kommentera

stats